Zbor anulat

Zborul a fost anulat! Ce este de facut?!

aerohelp.ro

Zborul dvs. a fost anulat! Cu aceste vesti primite ce va mai ramane de facut? Desigur, prima reactie este una de frustrare si de indignare. Urmeaza un lung sir de intrebari din partea celor ca voi, care nu stiu exact ce sa faca mai departe.

Alertati familia, sunati pe cei care ar fi urmat sa va astepte, faceti anuntul despre zborul anulat. Ce urmeaza? Ce este de facut?

Anularea unui zbor cere masuri imediate

Veti avea nevoie numaidecat de un alt zbor. Mai intai de toate asteptati informari din partea companiei aeriene de la care ati avut bilet cumparat pentru ruta anulata. Legal si firesc este sa fi se ofere optiuni. Acestea sunt:

  • Bilet la o alta companie aeriana, colaboratoare. Nu este exclus sa fiti preluati de o alta companie care sa indeplineasca obligatiile de zbor.  Nu sunteti obligati sa acceptati.
  • Rambursare. Poate fi solicitata plata aferenta biletului de zbor. Nu veti putea cere si alternativa de zbor si rambursare, evident. In cazul in care nu vi se aproba rambursarea, puteti trece la solicitarea despagubirilor.
  • Despagubirea. Aveti acest drept si in cazul in care intarzierile de zbor sunt mai mari de 2 ore si nu sunt respectate drepturile pasagerilor. Pot fi situatii in care compania solicita pasagerilor carora li s-a rambursat plata pe bilet sa renunte la despagubire. Atentie la situatii de acest gen, despagubirea poate fi solicitata oricand in interval de 3 ani de la data la care a avut loc anularea zborului.

Un nou zbor, momentan pe banii vostri

Poate ca cei care sunt in tara natala pot, in unele cazuri, sa amane efectiv plecarea. Mai greu este poate pentru cei care sunt intr-o tara straina, situatie in care cazarea ridica probleme. Anularea unui zbor va poate pune in situatia de a lua masuri imediate. Un nou zbor, dar pe banii vostri deocamdata!

Restituirea banilor de la compania aeriana este posibila, insa nu este imediata. Pana cand banii sunt inapoi in contul vostru poate dura si o saptamana, daca nu mai mult. Asadar nu este tocmai posibil sa va bazati pe acea suma pentru a achita un nou bilet de avion. Va fi necesar sa cautati un alt zbor spre destinatia voastra. Chiar daca nu este unul direct, ci cu escala. Despre despagubiri suntem aici sa va ajutam! Insa pana atunci veti cauta un alt zbor pentru a ajunge la destinatia voastra! Drumuri bune si zbor lin!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *