Compensatii, Despagubiri de zbor

De ce trebuie sa tii cont atunci cand calatoresti cu avionul impreuna cu animalul tau de companie

compensatii

Animalele de companie sunt membrii ai familiei cu drepturi depline, rasfatati si iubiti din cale-afara. Cei ce au un animal de companie nu duc vreodata lipsa de iubire, iar acestia sunt tratati ca pe propriii copii. In cazul in care vei pleca intr-o calatorie mai lunga sau te decizi sa te muti in alta tara, cu siguranta va veni si el cu tine. Pentru a evita orice fel de problema atunci cand te decizi sa zbori cu acesta trebuie sa cunosti anumite reguli de calatorie.

Ce se intampla in cazul refuzului de a te imbarca

O posibila problema ce poate aparea desi ai respectat toate regulile este interzicerea de a va imbarca. Ajungi cu animalutul tau in aeroport si dintr-un motiv anume nu iti este permis sa te imbarci. Si asa este o situatie stresanta pentru multe animale, in special cele care nu au mai zburat pana acum. Zgomote, agitatie, mirosuri noi si multe persoane, pot fi coplesitoare pentru animale. Ca pasager ai anumite drepturi, deci poti primi compensatii si despagubiri zbor.

Printre compensatii zbor se afla doua apeluri telefonice, e-mail-uri sau faxuri, mese si bauturi racoritoare asigurate de companie, cazare la hotel daca trebuie sa astepti o noapte sau mai mult pentru alt zbor, transport inspre si dinspre locul cazarii. Totodata compania datoreaza o compensatie pana la 600 de km, in functie de distanta zborului.

Iata de ce trebuie sa tii cont cand calatoresti cu animalul tau de companie

Verifica daca iti permite compania aeriana sa zbori cu animale. Fiecare companie are propriile sale reguli. Din fericire se gasesc multe companii aeriene ce iti permit sa calatoresti cu patrupedul tau iubit. In timp ce altele, iti permit sa calatoresti doar cu caini ce au rol de ghid – pentru persoane nevazatoare. De asemenea, permisiunea de a calatori cu animale de companie se refera la caini si pisici. Daca aveti altfel de animale, cel mai bine este sa contactati compania aeriana pentru lamuriri, desi sunt slabe sanse sa va lase sa luati la bord alte specii de animale.

Asigura-te ca animalul se incadreaza in greutatea din regulament, incluzand cusca sau geanta de transport. Animalele cu o greutate mica vor fi transportate la bordul avionului, iar cele ce depasesc limita vor fi transportate in cala. De asemenea, trebuie utilizata o cusca ce respecta reglementarile IATA, de o anumita dimensiune. Unele companii tin cont chiar si de o limita de varsta. Pentru rezervarea locului trebuie sa iei legatura direct cu compania aeriana.

Totodata tine cont de urmatoarele:

  • animalul trebuie sa aiba microcip implantat sub piele;
  • trebuie sa aiba carnet de sanatate;
  • trebuie sa aiba pasaport de animale, eliberat de medicul veterinar;
  • trebuie sa aiba vaccinul antirabic valabil;
  • calatoria spre unele tari (Irlanda, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Malta) necesita deparazitarea animalelor, cu cel mult 120 de ore, dar nu mai putin de 24 de ore inainte de zbor.

Zbor placut cu patrupezii vostri iubiti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *