Compensatii

Cunoaste-ti drepturile!

Zbor intarziat – nici o problema!

Anul trecut, aproape 5 milioane de zboruri în întreaga lume au suferit întârzieri, ceea ce a cauzat frustrare și neplăceri pentru mii de pasageri. Însă, ceea ce mulți nu știu este că, în multe cazuri, companiile aeriene sunt obligate să ofere asistență pasagerilor afectați de întârzieri, chiar dacă situația nu este din vina lor. Așadar, în baza drepturilor UE ale pasagerilor aerieni, există anumite lucruri pe care ar trebui să le primești în timpul unei întârzieri.

În primul rând, dacă te afli în aeroport și zborul tău are o întârziere semnificativă, compania aeriană trebuie să îți ofere mâncare și băuturi. Acestea trebuie să fie proporționale cu timpul tău de așteptare și vor fi oferite după 2 ore pentru zboruri sub 1.500 km și după 4 ore pentru zboruri de peste 3.500 km.

De asemenea, ai dreptul la comunicare. Compania aeriană trebuie să îți ofere două apeluri telefonice sau alte mijloace de comunicare, cum ar fi mesaje telex, prin fax sau e-mailuri, gratuit. Aceste mijloace de comunicare îți vor permite să îți anunți familia, prietenii sau angajatorul despre întârzierea zborului și să îți reorganizezi planurile în consecință.

În cazul în care întârzierea se va prelungi peste noapte și nu te afli în orașul tău de origine, compania aeriană trebuie să îți ofere cazare la un hotel și transport până la hotel, dacă este necesar. Această măsură asigură confortul și siguranța ta în timpul perioadei de așteptare.

intarziere-aeroport-zbor-intarziat

Dacă întârzierea durează minim 5 ore, ai dreptul să refuzi să mai călătorești și să primești o rambursare a întregii sume. Aceasta este o opțiune importantă pentru pasagerii care nu doresc să mai călătorească din cauza întârzierii sau a reorganizării planurilor.

Nu în ultimul rând, dacă zborul tău are întârziere de peste 3 ore și nu au existat circumstanțe extraordinare, poți avea dreptul la o despăgubire de până la 600 €. Acest lucru se aplică în situația în care întârzierea a fost din vina companiei aeriene, iar suma poate fi utilizată pentru a acoperi costurile suplimentare generate de întârziere.

În concluzie, există anumite drepturi pe care le ai ca pasager în cazul în care zborul tău suferă întârzieri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *