Zbor anulat

Calatori cu pasageri minori – ce trebuie sa stiu cand calatoresc cu avionul alaturi de copii

anulare zbor

Oh, viata de parinte! Credeti ca ar fi bine ca in viata celui mic sa existe deja rutina zborului cu avionul. Sunteti genul care calatoriti des, prin toata lumea sau pur si simplu dubla cetatenie va face sa va traiti viata in doua tari si mai mereu pe drumuri. Sau poate ca e prima data. Oricum ar fi, iata ce ati dori sa stiti, pasageri fiind, insotiti de copii.

O alegere inteleapta

Pe cat posibil ar fi bine sa optati pentru zboruri fara escala, zboruri dimineata sau in orice caz cele din timpul zilei. Astfel veti evita tulburarile de somn cauzate de pregatirile pentru calatorie. Iar cei mici pot fi destul de deranjati de oboseala.

Un alt aspect important este legat de planificare minutioasa. Calculati distantele, rutele, legaturile intre diversele mijloace de transport. Faceti check in online, faceti liste cu tot ce trebuie sa aveti la indemana cand plecati de acasa. Sa fiti organizati, cat mai organzitati va fi in avantajul intregii familii in cele din urma!

Ce poate merge prost

Un parinte precaut si care are si o experienta in spate in ceea ce priveste calatoriile de orice fel alaturi de cei mici va sti ca trebuie sa mizeze pe precautie. Intr-o oarecare masura nu putem opri ce are sa se intample, nu putem pune stop unor evenimente. Insa putem mentine calmul, gestionand totul cu tact. Deci, ce poate merge rau?

Intarzieri neplanificate, poate chiar anulari de zbor – nu uitati ca aveti dreptul la compensatii financiare pentru zbor anulat, de pana la 600 de euro. Atentie la ce conditii acceptati pe moment, va puteti exclude singuri sansa de a mai putea recupera acele compensatii.

Vreme nefavorabila – si acesta poate fi un motiv pentru care zborul este amanat. Atentie, daca este invocat caz de forta majora sau situatii ce nu depind de interventia umana, cum este starea vremii, nu puteti cere compensatii. Aflati mai multe despre cum sa obtineti despagubiri si ce cazuri sunt eligibile, aici.

Stare de rau – sunt copii, dar si adulti desigur, carora le este rau in mijloace de transport sau care au frica de inaltime. Ar fi bine sa va cautati distrageri de atentie, sa aveti la indemana guma, pentru ca mestecand guma in timpul decolarii sa diminuati din presiunea resimtita la nivelul urechilor. Un joc, jucaria favorita, pot fi de ajutor.

Un adult cu un copil, mai ales un bebelus, este in vizorul insotitorilor de zbor. Fiti intelegatori, cereti ajutor, insa tineti cont si de confortul pe care orice calator si-l doreste. Atentie, plansul unui copil nu este motiv sa vi se refuze imbarcarea! Detalii in pagina noastra oficiala.

Zbor lin!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *